Инфо

12. јул 2012.12. јул 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ПРОЛЕТЕРИ, УЈЕДИНИТЕ СЕ

Пролетери једне земље, уједините се. Тако би могла сад да гласи најновија парола, најновије српске Владе.
Да нам се ова, сад нова Влада, не убајати. Дуго се крчкала на овим политичким српским врућинама.
Добро је што су наше политичке странке некако растегљиве. Нису круте, те тако лако прелазе из једног у други коалициони споразум. Ето како су се лако Уједињени региони ујединили са љутим политичким противником. Па и социјалисти као да нису оперисани од толеранције могу све.
Добро је то и за будућу владину или скупштинску расправу. Сигурно ће бити толерантни па ће и досадашњим владајућим демократама дозволити да прозборе коју реч.
Кажу да је у Србији сад најпопуларнија она стара народна песма “Која гора Иво...“ Само сад је и она препевана, па гласи: “Која гора Иво, која гора Ивице...“ А он одгорава: “Дедиње је моја гора, разговора нема...“ Еј!
Дачић се већ опробао у певању, Динкић поодавно компонује, Вучић помало и свира, а сви ми ћемо да играмо.
А оно што се недавно десило у Београду, и што смо у овој рубрици и забележили, е то је било привидно. Ради се наиме о тучи присталица четника и партизана. Сад они певају ону револуционарну “Нас два брата заједно владамо...“ Их!
Много наши политичари тврде да нико не може да их купи. Па наравно, кад већ имају довољно.
Сад нам је јасно зашто су једног Србина тамо они широм света пустили да председава генералном скупштином такозваних уједињених народа. Његов народ, то јест ми треба да плати тај чин силним милионима долара.
И опет на сав глас наши званичници причају народу о некаком јавном финансијском дугу. Није ваљда тај народ и направио тај јавни дуг.
Изгледа да су научници међу којима су и наши, пронашли честицу која је створила универзум, што би лаици рекли, честица човечанства. Е ако се тога докопају наши политичари, онда их никад нећемо скинути са власти.
Најављено да “Фиат“ затвара фабрике у Италији. Ето, кад не знају да раде како треба. У српском “Фиату“ то се неће десити.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa