Инфо

12. јул 2012.12. јул 2012.
НОВО ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО У КРУПЊУ

УЈЕДИНИЛИ НАС ИСТИ ЦИЉЕВИ

Нови челници локалне самоуправе у Крупњу тврде да имају јасно дефинисане циљеве развоја овог краја као и довољно енергије да их остваре
На недавно одржаној конститутивној седници за председника општине Крупањ постављен дипл. инжењер електротехнике Ненад Васиљевић (ДС), док је нови председник Скупштине специјалиста интерне медицине Петар Петровић (СПС). Широка владајућа коалиција састављена је од одборника СПС, ДС, ДСС и УРС. Међутим, без обзира на шаренолику структуру, неке веће трзавице у раду локалног парламента се не очекују, јер како наводе сви су уједињени око једне ствари ““ привредног и економског развоја краја.
- У програмском развоју дефинисана су четири приоритета. С обзиром на природне особености краја, на првом месту је улагање у убрзан развој пољопривреде, а одмах по том помоћ малим предузећима. Наиме, ми као локална самоуправа, трудићемо се да на сваки начин олакшамо посао привредницима и омогућимо им што лакши приступ средствима која ће користити за унапређење постојеће или покретање нове производње ““ објашњава Васиљевић, и даље наводи да је на следећој позицији развој туризма.
- Некада је овај крај био препознатљив по спортском туризму. Врхунски спортисти су долазили на припреме. Немамо илузија да на овој грани општина треба да заснива свој опстанак, али свакако да имамо могућности да један број породица у Крупњу, од туризма пристојно живи- каже нови председник општине Крупањ и истиче да ни један од наведених приоритета неће бити у потпуности реализован, уколико не дође до унапређења инфраструктуре.
- Путеви су наша најболнија тачка. На томе се и раније доста радило, али велики део је у надлежности Републике, па се надамо да ће ускоро реализовати своја обећања и санирати најкритичнија клизишта на деоницама ка Шапцу и Лозници. Потом, предстоји нам наставак радова на водоводу и канализацији, изградња колектора за отпадне воде ““ изјављује Ненад Васиљевић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa