Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ЗАВРШЕНА ТРОДНЕВНА МАНИФЕСТАЦИЈА ОБЕЛЕЖАВАЊА БОЈА НА ДУБЉУ

РЕЧИ СРПСКЕ СЛОБОДЕ

Песничко вече. Успела ликовна колонија, а посебно истакнут калиграфски рад Тијане Божић, студенткиње графичког дизајна из Шапца. Милош Пелић, дубљански војвода у сениорској конкуренцији а Бојан Машић, међу омладинцима школског узраста
Најзначајнија битка у Другом српском устанку код Дубља 1815. године, достојанствено је обележена у центру овог великог мачванског села ( црквено двориште) прошле недеље. Програм, који су заједнички креирали месна заједница Дубље, овдашња црква, општина Богатић, Културно-образовни центар и Туристичка организација Богатић, био је веома богат, свакодневно, три дана у поподневним сатима, без обзира што га је ометала киша. Одвијао се на централној бини у црквеном дворишту и сеоској цркви у чијој крипти се чувају остаци ( кости) српских и турских војника, изгинулих у овом боју.
Првог дана, важно је истаћи песничко вече и почетак рада дубљанске ликовне коловије, која је окупила више уметника: Новак Демоњић (Београд, магистар сликарства, професор на Универзитету у Бањалуци), Милета Ђурић, академски сликар из Драгиња, Тијана Божић, студенткиња графичког дизајна из Шапца, Иван Вешић, ликовни педагог из Сремске Митровице, Данка Милићевић, сликар педагог из Рибара, Милан Торбица, академски вајар из Богатића, Слободан Машић, вајар из Дубља, Стојан Аничић, ликовни педагог из Бадовинаца, Драгана Ерцеговчевић сликар, педагог из Клења, Слободан Мајсторовић, сликар, Илија Вујанић, сликар и Михаило Симовић, академски сликар из Дубља.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa