Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ВЛАДИМИРЦИ: ПУТ ИЗУЗЕТНОГ ЗНАЧАЈА

ПРОВО-ДРАГОЈЕВАЦ 15 КИЛОМЕТАРА КРАЋЕ

Времешни мештани села Драгојевац и Прово сећају се сватова који су путем дужине два километра и 500 метара ишли безбрижно путем који је потом зуб времена променио да израсту и мини шуме па је огроман посао био пред одлучнима да се уради ова деоница и око 15 километара пута около избегне што је већ у време жетве пшенице показало оправданост намере да се истраје. Све су покренули житељи засеока Чагаљ а локална самоуправа и Дирекција за путеве помогли да се сада сви одреда диче квалитетним путем, каже агилни Крстивоје Рашковић из Прова који је бдио над овим послом месецима.
- Око 80 камиона макена посуто је и урађени силни радови крчења, а ваља истаћи да су поједини домаћини даровали и земљу да се уради све квалитетно јер овај пут је немерљивог значаја. Многи произвођачи су своје потрепштине морали извести до пристојног пута и таки комликовали превоз а ишло се и около између ових села. Сада је све и краће и брже, па је задовољство свих присутно пошто је 1947. године по казивању мештана пут био проходан и ево овог лета. Хвала локалној самоуправи, и Дирекцији за путеве а ми се поносимо што је слога опет овај пут ову деоницу изградила, а ми настављамо даље. Чекају нас нови подвизи, задовољан је Рашковић.
Мештани су презадовољни, а предњачили су и у раду и у решености млади попут Саше Новаковића, који је остао у свом Прову, и бави се пословима везаним за село које безмерно воли.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa