Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
ВИСОКА ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА ШАБАЦ

У СЛОВЕНАЧКОМ ИНДУСТРИЈСКОМ ЦЕНТРУ

На позив проф. др Станка Блатника са ИПАК института у Велењу студенти Дејан Бекић и Младен Младеновић учествовали у развоју софтвера у оквиру пројекта „Оут оф 40“ који би помогао деци ометеној у развоју
Дејан Бекић и Младен Младеновић, студенти информационих технологија, од 15. до 20. јула боравили су на ИПАК институту у Велењу, Словенија. Тим је обухватио младе, перспективне и креативне студенте информационих технологија, медицине и енглеског језика и књижевности из Тузле и Шапца. Циљ проф. др Станка Блатника је да се прикључе и студенти из Словеније.
-Наш проблем био је развој софтвера који би помогао деци ометеној у развоју и уопште особама са посебним потребама. Хтели смо да понудимо неко софтверско решење које би помогло да се те особе науче нечему, тестирају, али и да се истовремено прати њихов развој. У почетку би тај софтвер користила особа са посебним потребама уз помоћ терапеута. Имали смо циљ да направимо корисничко пријатно, лагано окружење које би помогло у учењу и привикавању на рад у софтверу како би могли и сами да их користе. Рађен је кроз нивое. У суштини пројекат је направљен првенствено за терапеуте јер док се не тестира не би могли да знамо како би особа могла то да користи - рекао је Дејан Бекић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa