Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
У МАЧВАНСКОМ МЕТКОВИЋУ СЕЛО И ЦРКВА СЛАВИЛИ ОГЊЕНУ МАРИЈУ

ЗАХВАЛНОСТ СВЕТИЦИ

Храм у свечаном руху. Захвалност дародавцима и домаћину славе, угледном привреднику и домаћину Синиши Ерићу и његовој породици. Почасти младом старешини метковачке цркве Владимиру Дмитрићу
Свети храм у Мачванском Метковићу, посвећен Огњеној Марији, прошлог понедељка свечано је обележио своју славу. “Никао“ је за само годину дана захваљујући вредним мештанима, помоћи дародаваца и шире заједнице. Агилни млади црквени великодостојник Владимир Дмитрић је ангажовао доста верника и они су значајно помогли у опремању светог храма и изградњи додатних објеката, а понајпре парохијског дома и тако је читав комплекс у центру села добио значајно лепши изглед.
Поводом празника светице, која се како се чуло изборила ког Бога да Мачванима подари кишу у цркви се окупило доста народа, мештана и њихових гостију. Прво је служена света архијерејска литургија, а потом резан славски колач уз пригодну реч свештеника за здравље и срећу народа, посебно домаћина славе угледног пословног човека Синише Ерића и његове породице.
За свечаном трпезом љубави уз уобичајену здравицу, највећим дародавцима светог храма уручена су признања са благословом његовог преосвештенства владике шабачког Лаврентија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa