Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.
МАРАТОНСКО ПЛИВАЊЕ: У НЕДЕЉУ 43. „ФИНА ШАБАЧКИ МАРАТОН“

ПРАЗНИК МАРАТОНСКОГ ПЛИВАЊА

Све је спремно за пливачку маратонску трку од Јарка до Шапца у дужини од 19 километара. Скоро четрдесет пливача и пливачица из свих крајева света, као и њихови високи пласмани на светским ранг листама, најављују изузетно занимљиву борбу дужином целе стазе
Највећи фаворит је Италијан Едоардо Стоћино, другопласирани на недовно одржаној трци Капри - Наполи, и тренутно четврти маратонац света по ФИНА званичним листама. Промотер маратона, како смо најавили, биће прослављени светски маратонски ас Ђулио Траваљо, вишеструки светски шампион. По најави Војислава Мијића, извршног директора маратона, трка у конкуренцији дама биће такође веома узбудљива и неизвесна, а већ по стартној листи може се закључити да ће ове године Шабац видети најквалитетнију женску маратонску трку до сада. Петнаестогодишњаци Никола Ступар из Новог Сада и Дује Милан из Сплита, одмериће своје снаге са светском пливачком елитом, али најављују да њихово време, на стази од Јарка до Шапца, тек долази. Никола је учешће у Шапцу изборио победом на званичним квалификацијама међу најбољим српским пливачима маратонцима.
У суботу, 4. августа, од 18 до 21 сат, на плажи Стари град, биће организовано такмичење за најбољи рибљи котлић. У 21 сат на Старом граду предвиђен је и дочек и представљање свих пливача, уз музички програм „Вече са Гибом“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa