Инфо

2. август 2012.2. авг 2012.

NOVELLE ROCK ОСВОЈИО КРАЉЕВ ЛОВОР

Шабачке коњичке свечаности оправдале су епитет највећег овогодишњег догађаја који је у овом спорту одржан у региону. Све што је најбоље у галопу нашло се у старт машини. Касачи су после више од једне деценије поново прошли шабачком стазом, а надмоћно и достојанствено препреке паркура савладавали су највештији препонаши. Све ово у најави обећавало је свечаности какве годинама прижељкују заљубљеници у брзину и коњски топот, свечаности за које стасавају нове генерације поклоника ““ достојних наст
И било је као у најави ““ спектакл за памћење, кажу познаваоци. Јединствена прилика за скуп каквом нема равног у овој сезони ““ галопери из Србије, Бугарске, Босне и Херцеговине и Хрватске. Најбољи јахачи из Словачке, Мађарске, Италије, Бугарске, Русије... Гости из целе Србије, земаља у окружењу и они због којих има смисла прескакати „препоне“ у свакодневном исписивању нових страница трајања коњичког спорта у Шапцу и Мачви - публика која уме да препозна, оцени, награди аплаузом, навија и радује се сваком новом старту....Круна спектакла био је Меморијал краља Александра ““ највећа међу великим тркама, јер се у земљи дисконтинуитета бори за трајање, у времену изазова опстаје!
А, шта остаје да се памти? Пасионирани љубитељи знаће сва времена и дистанце, два резултата за по две десетинке испод рекорда стазе, знаће ко је ишао старт-циљ, ко је погрешио, зашто (не) корбач, ко је могао, ко пропустио шансу?! Они други памтиће име покојег победника или сопственог фаворита, који није оправдао очекивања.. Ветар као претња и опомена, наговештај невремена, киша која промиче и публика која одолева! Остала је да поздрави НАЈБОЉЕ ““ јер, мало је стаза које ће чути топот њихових копита... Памтиће се брзи коњи и лепе даме, загонетни осмеси и шешири какве само машта уметника ствара.... и тренутак апсолутне тишине ““ непоновљиви глас Иване Спремић, младе, а успешне, светске - верујемо, а наше - осећамо, која је са шабачке стазе химном „Боже правде“ најавила најзначајнији галопски окршај у сезони.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa