Инфо

16. август 2012.16. авг 2012.
ОД 24. ДО 26. АВГУСТА

СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Сеоске олимпијске игре Шапца, 7. по реду, биће одржане 24, 25. и 26. августа у Прњавору, најављено је данас на конференцији за новинаре Организационог одбора манифестације. Као и претходних година, организатор и покровитељ Сеоске олимпијаде је Град Шабац, док је за техничку организацију задужен Спортски савез Шапца.
Спортско надметање сеоских месних заједница са подручја града Шапца одвијаће се у 11 дисциплина: народни вишебој, крос, пикадо, стрељаштво, стони тенис, мали фудбал, одбојка, рукомет, баскет, надвлачење конопца и шах, а како је најавио Сретен Радовановић, председник Организационог одбора, ове године манифестација ће имати и културни и забавни карактер. Између осталог, биће бирана најлепша учесница Сеоских олимпијских игара. Радовановић је за наредну годину најавио измене у пропозицијама. Домаћин игара биће изабран одлуком чланова Одбора, како би села у Поцерини и Посавотамнави била равноправно заступљена у односу на Мачву која предњачи у резултатима такмичења.
Овакав начин избора домаћина манифестације подржао је члан Организационог одбора Милутин Стојиновић, у Градском већу задужен за равномерни развој села.
- То је добра и праведна одлука јер ће тако све месне заједнице имати шансу да буду домаћини, што ће позитивно утицати на њихов даљи развој, рекао је Стојиновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa