Инфо

6. септембар 2012.6. сеп 2012.

РАДОСТ ПРВОГ ЗВОНА

На подручју Града Шапца у понедељак, 3. септембра, за 9.700 основаца и близу 6.000 средњошколаца почела нова школска година. У тринаест шабачких основних школа са издвојеним јединицама у клупе по први пут село, према подацима који нису још коначни, 1.210 првака.
Међу онима који су први сели у школске клупе били су ученици ОШ „Стојан Новаковић“. Двадесет четворо малишана упознало се са својом учитељицом и оним што их, поред игре, очекује у наредном периоду.
Радост првог уласка у школу пола сата касније, у 14 часова, осетили су и прваци ОШ „Јеврем Обреновић“. Директорка Светлана Смиљанић, прва им се обратила пожелевши им сретан почетак. Четири разреда првака наредне четири године дружиће се, учити и радити са својим учитељицама Слободанком Бугарчић, Јањом Живковић, Татјаном Пакљанац и Оливером Живановић.
Ученици ОШ „Ната Јеличић“ за своје будуће другаре припремили су представу пожелевши им на тај начин добродошлицу.
-Овим свечаним пријемом желимо да им олакшамо прелазак из света игре у свет обавеза. Надамо се да ће њихов боравак овде у нашој школи бити пријатан, испуњен сарадњом. За све то потрудићемо се ми који радимо у школи, а првенствено њихови родитељи - рекла је директорка Зорица Недељковић.
Седмдесет четири првака распоређена у три одељења са својим учитељицама Слађаном Стојиљковић, Јасмином Танасић и Весном Мијатовић стицаће нова знања у наредном периоду.
Све ово очекује и прваке ОШ „Николај Велимировић“ распоређене у четири одељења, али и све прваке на територији Града Шапца.
Од прошле године за основце од првог до четвртог разреда књиге су бесплатне. Од ове године путем пројекта Градске управе реализоваће се и бесплатна ужина што ће добро доћи већ истањеном родитељском буџету. Основци и средњошколци у Србији, осим у Војводини, у новој школској години неће имати новембарски распуст. Почетак зимског распуста очекује их 29. децембра. Школска 2012/13. завршиће се 7. јуна за основце, односно 14. јуна за средњошколце.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa