Инфо

27. септембар 2012.27. сеп 2012.
НА ПРАГУ НОВЕ ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ

ЗА САД БЕЗ ПОСКУПЉЕЊА

Шабачка Топлана спремна за почетак нове грејне сезоне. До краја године нема планираног поскупљења. Укупан дуг Шапчана према овом предузећу око 140 милиона динара. Да би систем убудуће успешно функционисао, надлежни апелују на суграђане да ревносније измирују своје рачуне за утрошену топлотну енергију
Како наводи директор ЈКП „Топлане“ Милан Стошић, корисници њихових услуга пред почетак грејне сезоне немају разлога за бригу. Систем за производњу топлотне енергије спремно чека 15. октобар, а за разлику од других градова у Србији, у Шапцу, за сада нема ни најављених поскупљења.
-У току су мање интервенције на неким котларницама, али немамо разлога да не верујемо да ће до званичног почетка сезоне све бити у потпуности завршено. Важеће цене грејања су од новембра прошле године. По том ценовнику, грађани издвајају 27, 11 динара по квадрату за фиксни и 3,9 динара по киловат часу за варијабилни део рачуна. Иако, је створен услов за повећање стабилног дела уплате који је везан за ниво пројектоване инфлације, поскупљења за сада неће бити. Односно, сачекаћемо и повећање цене енергената, која не би требала да се мења до почетка следеће године ““ истакао је Милан Стошић.
На градску Топлану је прикључено 7.700 домаћинстава и 570 пословних објеката. Око 2.120 је корисника гаса. Њихова укупна дуговања, тренутно износе око 140 милиона динара. Иако је у току летњих месеци појачана динамика измирења рачуна, из Топлане апелују на суграђане да ревносније измирују дуговања, јер само редовна уплата омогућава несметано функционисање систем у зимском периоду.
- Приметно је да грађани који поседују куће редовније измирују своје обавезе од оних који живе у зградама колективног становања. Разлог је једноставан, њих је лакше искључити са система. Ради ефикасније наплате, ангажовали смо и извршитеља. То се у пракси показало као ефикасна мера. Међутим и даље постоје дужници, којима је у више наврата слана опомена, тако да бих овом приликом желео да замолим наше суграђане да редовно измирују своје дугове, јер само то омогућава наше ефикасно пословање ““ каже Стошић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa