Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.
ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

ТЕГЛА, ТЕГЛА, ТЕГЛИЦА - ПУН ШПАЈЗ ЗИМНИЦА

Овогодишњи сајам зимнице окупио је протеклог викенда рекордан број излагача. Упркос економској кризи произвођачи кажу да су задовољни оствареним прометом и уговореним пословима. Цене производа на прошлогодишњем нивоу. Међу гостима у Коцељеви били су амбасадори Норвешке и Јапана
Протеклог викенда у Коцељеви је одржан четврти Фестивал зимнице који је окупио 128 излагача прерађевина од воћа и поврћа из свих крајева наше земље, што је за 25 одсто више него претходне године. Према незваничним проценама у петак и суботу седиште ове општине посетило је око пет хиљада посетилаца.
Првог дана међу гостима била је и делегација норвешке општине Ерланд као и амбасадор ове земље у Србији Њ.е. Нилс Рагнар Камсваг који је подигао заставу Фестивала. Он је изразио задовољство због поновног доласка у тамнавски крај и похвалио развој пријатељских односа између Ерланда и Коцељеве.
- Увек је лепо видети оволико варијација хране и оно што ви чините. Надамо се да ће из сарадње Ерланда и Коцељеве проистећи и размена искустава и да ћемо једни од других узети оно што је добро. Ваша изложба зимнице веома је инспиративна и за све Норвежане који би могли на сличан начин да спремају храну - изјавио је амбасадор Норвешке који је пожелео домаћину да се овај фестивал и даље развија.
У име гостију из Ерланда присутнима се обратио потпредседник ове општине Кнут Ринг који је истакао да се веома радује поновном доласку у Србију и Коцељеву.
- Били смо са вама и прошле године. Импресионира нас оно што ви можете да урадите за кратко време. Данас смо се први пут сместили у хотелу у Коцељеви. То је веома леп, фантастичан хотел и треба да будете поносни на њега. Ми треће године учествујемо на вашем фестивалу и заиста смо импресионирани његовим растом и свиме што нам показујете - рекао је Ринг.
Организатори кажу да је посећеност сајма и број излагача, као и учесника у такмичењу припремања ловачког гулаша превазишао њихова очекивања. Председник општине Верољуб Матић оценио је да ова манифестација у великој мери доприноси промоцији коцељевачке општине и постаје њен бренд.
Сваке године је све боља и све посећенија и без великог медијског експонирања- сматра председник општине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa