Инфо

4. октобар 2012.4. окт 2012.

ДОСТОЈНИ НАСЛЕДНИЦИ

Програмом „Шабац на мапи Београда“ у суботу, 29. септембра, у Народној библиотеци Србије , Библиотека шабачка представила се широј београдској публици. Манифестацији присуствовали Немања Пајић, заменик градоначелника, и Ана Маринковић, начелник Одељења за друштвене делатности
Беседом песника Томислава Маринковића уз музичке колаже ансамбла КУД „Абрашевић“ свечано је отворена изложба „Шабац на мапи Београда“. Како је истакла Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке шабачке, ово је била прилика да се представи култура града Шапца, али и сама установа. Програм за бебе и велику децу „Рођени за читање“ и „Библишина рингераја“ увели су најмлађе Београђане у свет књиге, али и зачарану библиотеку кроз коју су их провели Алиса и јунаци бајки. Тако се плато испред Народне библиотеке Србије за тренутак испунио шаренилом, дечјом грајом и смехом. Андерсенов свет бајки и оне најстарије вратио је у сопствено детињство.
Програмом „Ми се чудно разумемо“ представљена су и „Сабарна дела Станислава Винавера“ о којима је говорио Гојко Тешић. Стихове и прозу Станислава Винавера казивао је глумац Предраг Ејдус уз сефардску музику Стефана Саблића и оркестра “Схира у“™тфила“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa