Инфо

18. октобар 2012.18. окт 2012.
ОТВОРЕНА ЏВИИИ ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛА У ГАЛЕРИЈИ КЦШ

УХВАЋЕНИ ТРЕНУЦИ

Једина изложба која поред Бијенала акварела у Зрењанину негује једну од најтежих ликовних дисциплина отворена у понедељак, 15. октобра. На конкурс је пристигло 112 радова од 67 аутора. Трочлани жири у саставу Маја Ердељанин, академска сликарка и уредник у КЦ у Новом Саду, Тамара Исаковић и Соња Петровић, историчарке уметности из Шапца, одабрао је 36 акварела од 32 аутора.
Овогодишња изложба донела је разноликост у приступу и сензибилитету аутора. За рад „несвакидашње свежине и оригиналности“, како је истакла Соња Петровић, награда је припала Јелени Чоњагић, академској сликарки из Шапца.
-Велика ми је част што сам у свом родном граду добила своју прву награду ове врсте, али што сам је добила и у институцији са којом сарађујем већ неколико година. Што се тиче самог рада он је из серије експерименталних цртежа „Срећа је као лептир“. Инспирисана је цитатом чувеног америчког филозофа Хенрија Томсоа. Укратко цитат је: „Срећа је као лептир. Ако је јуримо никада је нећемо стићи. Али ако се окренемо свом раду он ће слетети на наше раме“. Говори о тим једноставним тренуцима среће који су ухваћени у овом раду - рекла је Јелена Чоњагић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa