Инфо

25. октобар 2012.25. окт 2012.
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „НАШЕ ДЕТЕ“

ЗДРАВА ИСХРАНА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

У вртићу „Бајка“ прошле среде, 17. октобра, одржано предавање за родитеље и децу која су путем представе показала своје знање када су у питању хранљиви оброци. Гости прим. др Весна Ђурић, директорка Дома здравља Шабац и др Слађана Каурин Милетић, помоћник директора за медицинске послове, на поклон добиле слику коју су малишани урадили са својом васпитачицом Светланом Заблаћански. „Млекара Шабац“ обезбедила донацију у млеку и млечним производима
Кампањи „Октобар - месец правилне исхране“ прошле седмице придружио се и вртић „Бајка“. Малишани су током двадесетоминутног програма уз песму, музику и игру показали колико је здрава исхрана важна за њихов развој.
-Развој прехрамбене технологије довео је до тога да се наша деца неправилно хране. Наша обавеза је да овим путем кроз причу о храни и исхрани делујемо превентивно. У обавези смо да у току десеточасовног боравка деце у вртићима обезбедимо 70 одсто дневних енергетских потреба и 90 одсто потреба у витаминима и минералима. Овим путем захваљујем се и нашим гостима из шабачке „Млекаре“ који су током претходне недеље донирали нашој деци у целодневном и припремном предшколском боравку велику количину млека ““ рекла је Данијела Цвејић, нутрициониста вртића „Бајка“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa