Инфо

19. новембар 2009.19. нов 2009.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Г.О. СПО-А ШАБАЦ: ПОВОДОМ УПОКОЈЕЊА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ПАВЛА

СВЕТИТЕЉ БОЖЈЕ ЉУБАВ

Поводом упокојења Његове светости патријарха српског Павла, Градски одбор СПО-а изражава дубоко жаљење због губитка духовног родитеља и најзначајнијег човека за српски народ.
Свето христољубиво срце патријарха Павла после свете тајне причешћа престало је да куца где се од нас само привремено растаје. Уградио је себе у живот Српске православне цркве и српског народа. Бог познаје свете људе а најсветлији међу нама био је баш наш патријарх „Свети Човек“.
По речима председника СПО-а Вука Драшковића, смрћу патријарха Павла, Српска црква и цео православни свет изгубили су једног од својих највећих духоника.
Давне 1990. појавио се први пут на митингу српске опозиције на позив лидера СПО-а Вука Драшковића да би стао у заштиту свог народа против Милошевићевог режима.
3. фебруара 1997. године остаће у сећању његове речи упућене тадашњој власти, цитирамо „Уздам се у Бога да ће овим на власти отворити очи да овај намучени народ престану злостављати“.
Јеванђелске поруке патријарха Павла - истина, правда и љубав, моћнији су од неистине, неправде и мржње. Био је светитељ љубави Божје, оличавао је јединство народа које нам је сада потребније него икад.
- Живи громобран који је штитио наш народ од гнева Божјег, вековима га нећемо имати, будимо поносни што ће нас он одозго заступати, да нас не заборави у молитвама својим.Светац који хода, више је живео на небу него на хлебу, све су то речи шабачког епископа господина Лаврентија на помену одржаном у недељу 15. новембра у храму Светих апостола Петра и Павла у Шапцу.
Зато, молимо се за покој душе наше Светости и позивамо сав верујући српски народ да га у четвртак достојно испрати и пожели да му Господ подари рајско насеље...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa