Инфо

15. новембар 2012.15. нов 2012.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

ДЕСЕТ КУЋА И ОСАМ У МАТЕРИЈАЛУ

Недавно у Комесаријату за избеглице потписана су два уговора о куповини 10 кућа и помоћи осам породица избеглих и расељених у грађевинском материјалу. Општина Владимирци је у самом вруху оних којима се код оваквих пројеката условно даје предност пошто су резултати узузетни од едукације до саме реализације:
- Ми смо задовољни што смањујемо број оних који добијају кров над главом и све неопходно за пристојан живот. Комесаријат ради одлично, а ми ћемо и надаље чинити све да као локална самоуправа испратимо ове активности јер број оних који су у невољи морамо смањити наравно уз помоћ Комесаријата што радује нас и избегла и расељена лица, каже један од потписника председник општине Владимирци Владица Марковић.
Агилни повереник Комесаријата Богдан Поповић говори о годинама сарадње и резултатима који су за хвалу.
- Ми ћемо за десет породица купити домаћинства и то за оне најугроженије до суме 810.000 динара по домаћинству а у грађевинском материјалу то ће бити појединачна сума од 400.000 динара. Морам истаћи да има око 200 породица на нашем терену и то ћемо у оквиру могућности решавати јер то и јесте наш основни циљ, каже Поповић.
Иначе ускоро ће на потпис два нова пројекта. Реч је о монтажним кућама и доходовним пројектима чиме се рад итекако динамизира у корист невољника,

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa