Инфо

15. новембар 2012.15. нов 2012.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

Е ДУР

Намерили шабачки композитори да прекомпонују постојећу градску кантату која је сада у Е- дуру. Намерили и кренули. Па редом, до, ре, ми , фа... јок, не иде. Не звучи. Окрену и на дурску и на молску лествицу, а јок, не може. Опет нешто не штима. Искочиле неке ноте и терају своју мелодију. Опет ови прекомпоновавали па кад су дошли до Е, рекли е до ... И тако, концерт још траје. Народ плеше.
Наш премијер био на некаквој радној вечери код оне принцезе од Европске уније, и то са озлоглашеним премијером Косова. А сећамо се, тако су почињала и она ранија братимљења. Прво се мало прича, па се мало једе, па се мало и попије, онда се мало запева... и онда почиње да се грли, али не мало. Тако се у прошлости долазило до братства нејединствених народа. Нећемо ваљда опет.
Чудне су те радне вечере. Знају разговори и да потрају па се из вечери наставе у ноћ. А то није добро. Зна се за шта је ноћ. А није то упутно ни у овом случају, она представница Европе делује неодољиво, може коме од сабеседника свашта пасти на памет.
Кад је у питању афера о прислушкивању, о којој прича посустаје, није на одмет додати још неку.реч. Да је онај некадашњи министар одбране, што је касније хапшен али још увек не осуђен, е да је он купио онај шпијунски сателит што је и намерио, сад би ми знали све а не само шта и са киме причају водеће личности. Знали би и шта прича наш народ, и шта нам мисле народи у окружењу, јер европске тенденције су да народ треба да буде едукован и то транспарентно.
Како су ови наши почели да хапсе оне велике зверке, за оне ситне јајаре по затворима нема места. Ето малера. Док некоме не омркне другоме не осване.
А разлика између тих великих и оних малих је повелика. Мали краду јаја а они велики, они краду и јаја и кокошке и кокошињце и дворишта и њиве и имања.. све докле им поглед сеже и ум опсеже.
Нисмо ми Срби баш тако себични и самољубиви како нас неки набеђују. Ето, скорашња хапшења, што банкара, што власника приватних фирми, што којекаквих директора, указују да ни један од тих окривљених није скидао кајмак само за себе, делили су и са оним нижим у хијерархији, али боме и са неким вишим личностима. Па и то је солидарност, каква, таква.
У оном државном органу за борбу против корупције, било неких корупционашких афера. Значи да су ти стручњаци добро овладали материјом.
И директори енглеског Би Би Сија и америчке ЦИЈ-е, зглајзнули неки дан пошто су откривени у некаквим сексуалним враголијама. Ето, а ми све мислимо да је тај савремени свет много фини кад нама држи придике о етици и моралу.
Шапчани се радују. Изгледа да ће захваљујући неком кредиту од Кинеза и онај дуго сањани ауто пут коначно стићи и до наше вароши. Лепо од браће Кинеза, али не може се рећи да и ми нисмо били пажљиви према њима, издали смо им у Шапцу најбоље локале у којима су некада пословали надалеко чувени шабачки трговци.
И кад смо код путева, требало би неко од надлежних да већ сада упути поруку путарима да стиже зима. Да се опет не десе изненађени.
Кажу да у Србији има више мобилних телефона него што има становника. Па кад не могу сами да буду мобилни по европским и светским путевима , онда бар да телефонирају путем мобилног. Стабилни Срби ето тако користе мобилни.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa