Инфо

15. новембар 2012.15. нов 2012.
МУЗИЧКА ШКОЛА „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“

МЛАДИ, А БОГАТИ ИСКУСТВОМ

Под покровитељством Града Шапца прошлог петка, 9. новембра, одржан концерт Школе за музичке таленте из Ћуприје. Гост вечери Шапчанин Салко Лекић, виолина. Присуствовали и његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије, градоначелник Милош Милошевић, Ана Маринковић, начелник Одељења за друштвене делатности и проф. Милош Петровић, председник Управног одбора фондације „Добар глас“. Владимир Радосављевић, власник фирме „Радо виолинс“, учесницима поклонио шеснаест комплета жица за гудачке инстl
Град Шабац поново је обрадовао своје суграђане концертом класичне музике. Овога пута наступили су мали оркестар и солисти Школе за музичке таленте из Ћуприје. Основана 1973. године изнедрила је велики број младих талентованих музичара који су своје место нашли широм Европе и света као концерт мајстори великих филхармонија и камерних оркестара, али и солисти.
Други концерт у серији „Најквалитетнији музичари у нашем граду“ донео је дела Шарпентијеа, Данкла, Моцарта, Сен-Санса, Крајслера, Шумана, Баха, Ван Гоенса, Рахмањинова, Вијењавског, Паганинија, Шуберта и Листа. Салко Лекић, ученик Музичке школе „Михаило Вукдраговић, са одсека виолине, а у класи Небојше Влаисављевића, одсвирао је за крај Сарасатове „Циганске мелодије“.
-Моји критеријуми су веома високи али ово што смо вечерас чули је сјајно. Ово је најбоље знање Школе за музичке таленте и младог уметника Салка Лекића. Шабац заслужује ово јер је град уметности, културе и класичне музике. Ово је за мене охрабрење да наставимо даље. Обећавам пуно добрих концерата квалитетних, врхунских, светски признатих инструменталиста који су ретки гости Сава центра и Коларчеве задужбине. Наши суграђани су заслужили ово па хајде да пробудимо нешто лепо и добро у овим људима и у овом граду, да размишљамо о неким племенитим, добрим стварима. Сигурно ће нам класична музика помоћи да будемо бољи ““ рекао је проф. Небојша Влаисављевић, идејни творац целог пројекта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa