Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

ЗНАЧАЈНА ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

Да се добре идеје преточене у квалитетно формулисан пројектни предлог и те како исплате, показује значајна финасијска подршка која је недавно одобрена Општини Богатић. Наиме, после вишемесечног ишчекивања резултата другог јавног позива у области програма прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина, према процедури, у Општину Богатић је стигло обавештење Заједничког одбора за оцењивање пројектних предлога, да је пројекат који је ова општина кандидовала изабран за финасирање средствима Европске Уније.
За пројекат „Богатић и Бијељина ““ заједно на путу ка енергетској независности повећањем енергетске ефикасности и промоцијом коришћења обновљивих извора енергије“, од стране Делегације ЕУ у Србији и Делегације ЕУ у БиХ, одобрен је грант у максималном износу од 574.000 еура!
Апликанти за овај пројекат су ове две прекограничне општине, а партнер Општини Богатић је Европски центар за обновљиву енергију, који је смештен у граду Гисингу у Аустрији.
Иницијатива и пројектна идеја потекла је управо из Општине Богатић, чији је пројектни тим, препознајући потенцијале нашег региона у обновљивим изворима енергије, а пре свега у биомаси, геотермалним изворима и хидропотенцијалу, предложио суседном прекограничном граду Бијељини сарадњу на овом програму. Потом се исти тим обратио градоначелнику аустријског града Гисинг, као и Европском центру за обновљиву енергију, са идејом повезивања и партнерске сарадње у циљу преношења њиховог знања и институционалног искуства у области енергетске ефикасности и већег коришћења обновљиве енергије, на наше просторе. Предвиђено је између осталог и да група наших пољопривредника, службеника и ђака, посети овај градић на истоку Аустрије, који је постао познат широм света, јер је одговарајућом енергетском политиком успео да у привредном смислу оживи цео регион.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa