Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
АВРАМ ГИШИЋ, НАЈСТАРИЈИ, АКТИВАН ЛОВАЦ У БЕЛОТИЋУ

ОТЕЖАЛИ ЗЕЧЕВИ АЛИ СЕ НЕ ПРЕДАЈЕ

Лови из задовољства и жеље за дружењем. Са 70 година и пуним ранцем, после десетак километара пешачења у друштву колега, поносно иде даље
Аврам Гишић из Мачванског Белотића је најстаруји активан ловац у свом селу. Почео је у Мачви и Војводини, као помоћник старијим ловцима. Тада није носио оружје, а када су се стекли услови, после пар година купио је Руску Ижовку ( Тако се зове модел пушке Руске производње). Оружје и другу ловачку опрему, редовно одржава и оно га добро служи, пуних 36. година, колико лови.
- Лов је велика страст. Треба га волети и дневно прелазити десетак километара, пешице, под пуном опремом по свакојаком времену и терену. Мени то причињава задовољство и дружење са младим људима у издашној природи. Вођа наше групе у Белотићу је Милан Прелић. Ове године у Белотићу је пријављено између 30 и 40 ловаца и они су чланови наше секције која постоји, годинама у оквиру Ловачког друштва “Мачва“ из Богатића, које се раније звало “Милан Ђаковић“, каже Гишић.
Он је био два пута председник секције у Белотићу, а осамдесетих година и председник Друштва у Богатићу, када је оно бројало укупно 750 ловаца из свих 14 мачванских села.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa