Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ШАБАЧКА „НОЋ ПОЗОРИШТА“

МАЛИ И ВЕЛИКИ СТВАРАОЦИ

Међу петнаест градова који су прошле суботе, 17. новембра, учествовали у међународној манифестацији „Ноћ позоришта“ нашао се и Шабац. Тим поводом у Шабачком позоришту изведена је представа Ж. Б. П. Молијера „Учене жене“ у режији Лилијане Ивановић. Подржана од стране Министарства за културу и јавно информисање, локалних самоуправа и културних институција манифестација у оквиру међународне организације „Еуропеан тхеатре нигхт“ одржава се по други пут у Републици Србији.
Од ове године у обележавање „Ноћи позоришта“ укључиле су се и драмске секције основних и средњих школа. Тако су у суботу у поподневним часовима на Великој сцени Шабачког позоришта своје глумачко умеће показали ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Јанко Веселиновић“. Препуна сала запловила је са основцима кроз „Деда Мразов времеплов“. Из модерног доба до праисторије преко античког времена, средњег века па поново у садашњост двадесетпетоминутно путовање показало је све предности времена у коме живимо. Исто тако малишани су показали и своје знање историје и света у коме живе.
Иако се глумом аматерски баве „Јанковци“ су показали да имају талененат, вољу и љубав за драмско стваралаштво.
- Одрадили су онако како смо се договорили пошто се већина први пут сусреће са овим простором где смо имали само две пробе. Успели су. Ову представу одрадили смо за Нову годину у школи, у сасвим другачијем амбијенту и са много мање посетилаца тако да су били добри ““ рекла је учитељица Татјана Поповић, сценариста и редитељ представе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa