Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ПОТПИСАНА ПОВЕЉА О ПРИЈАТЕЉСТВУ

ПРВИ КОРАК КА БРАТИМЉЕЊУ

“Град Шабац и Градска општина Цеље настојаће да успоставе везе између ова два града и њихових грађана, чиме ће јачати пријатељство, мир и равноправност међу народима доприносити развоју европских начела отворености, разумевања и толеранције“ ““ наложено је у Повељи пријатељства Цеља и Шапца
Градоначелник Шапца Милош Милошевић и градоначелник Цеља Бојан Шрот потписали су прошлог четвртка Повељу о пријатељству и сарадњи ова два града. Том приликом за делегацију из Словеније, у Градској кући у Шапцу приређен је пријем.
- Од свих градова са којима Шабац сарађује са Цељем имамо најинтензивнију сарадњу. Он нам је био пример за изградњу регионалне депоније, центра за прераду отпадних вода и општи узор у креирању политике у области заштите животне средине. Цеље је прошло путем ка Европској унији, тако да су нам савети градоначелника Бојана Шрота драгоцени. Сарадња наша два града била је посебно интензивна када су у питању млади. Наиме, наши ученици већ годинама у назад одлазе на скијање у Цеље, а најбољи учесници квиза посвећеног екологији иду да посете овај град ““ истакао је овом приликом градоначелник Шапца Милош Милошевић, и напоменуо да Повеља о пријатељству означава први корак ка братимљењу ова два града, а да је посета функционера градске управе Цеља гарант да ће ниво сарадње локалних самоуправа бити подигнут на виши ступањ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa