Инфо

22. новембар 2012.22. нов 2012.
ОДБОРНИЧКА ГРУПА “ЗАПАДНА СРБИЈА“

РАСПЛЕТ У СКУПШТИНИ

Новоформирана одборничка група Западна Србија одржала је прошлог петка конференцију за штампу на којој су показали потписане иступнице из странке Г17 плус, јер, како је наведено, “УРС као странка не постоји, тек треба да се формира“. Конфернцији су присуствовали бивши председник ГО УРС Немања Пајић, директорка ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић, бивша одборница ДСС Раденка Гајић и четворо одборника. Присутни су говорили о притисцима које, како су навели свакодневно трпе, због своје одлуке да не учествују у прекомпоновању локалне власти.
-Ми смо одмах након локалних избора потписали коалициони споразум који је одобрен од централе странке. Крајем октобра Верица Калановић је посетила Градски одбор. Следећег дана имали смо гласање на ком се ГО изјаснио да не жели прекомпоновање. Приче да смо ми променили мишљење за 48 сати не стоје, објашњава Немања Пајић.
Пајић тврди да одборничка група “Западна Србија“ трпи велике притиске и да су чак морали да пријаве неке случајеве суду. Сматра да је одборник Сретен Радовановић можда баш због тих притисака завршио у болници.
Директорка ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић истакла је да јој је јако тешко што је потписала иступницу у странци коју је стварала. Рекла је да не жели да се бави политиком на начин на који се све и свако може купити, а ако не може да се купи да се застраши.
Раденка Гајић, некадашња одборница ДСС, а сада члан одборничке групе “Западна Србија“, тврди да је изложена различитим врстама притисака, као и да јој се узнемирава породица. Према њеним речима председник ГО ДСС Владимир Савић на улици јој је упутио речи које је она доживела као претњу, па се из тог разлога обратила и суду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa