Инфо

13. децембар 2012.13. дец 2012.
ШАБАЧКА ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ УКЉУЧЕНА У ПРОЈЕКАТ

ШКОЛА БЕЗ НАСИЉА

Након деценију и по дуге паузе у Основној школи „Стојан Новаковић“ обележен је Дан школе 1. новембра, под слоганом „Све извире из просвете. Из духовног живота развија се она снага која све оживљава“. Празник је обележен веома свечано и празнично. Учесници пригодног програма су ученике и госте школе упознали са животом и радом Стојана Новаковића, са посебним освртом на његов рад на пољу просвете, да би потом кратким скечевима и песмама дочарали школу и све њене особености кроз ЏИЏ и ЏЏ век и савремено доба.
Обележавање Дана школе употпунио је и веома важан догађај за њен будући развој. У уторак, 29. октобра, школа је са УНИЦЕФОМ потписала меморандум о сарадњи и реализацији пројекта „Школа без насиља“ чиме је постала једина шабачка школа која је укључена у овај пројекат
Посебно је оргиналан и јединствен музички део програма. Од укупно пет музичких нумера, четири су компоновали ученици на часовима музичког стваралаштва заједно са наставницом музичке културе Миленом Гавриловић. Из музичког дела приредбе посебно морамо издвојити композицију „Пут слоге“ која је настала према стиховима самог Стојана Новаковића, а које је записао у свом ђачком, гимназијском дневнику.
По завршетку приредбе у холу школе гости су могли погледати изложбу слика са јединстве ликовне колоније ““ Ликош. То је прва ликовна колонија чији су учесници били ученици шабачких основних школа, а реализована је у сарадњи наше школе, наставница ликовне културе, Славке Јаковљевић, Мирјане Миљковић и Градске управе. Колонија је у мају 2012. одржана у школи на Летњиковцу. Поред њих, на изложби су се нашли и уникатни радови предмета примењене уметности ученика наше школе са часова ликовне културе и креативне радионице. Посебно место у ликовној поставци заузимају маске Милоша Симића, ученика ВИИ/2, и Петра Јовановића, ученика ВИ/1. Наиме, на првом такмичењу у изради маски, које је одржано на овогодишној Чивијади, Милошева маска освојила је прво, а Ненадова друго место.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa