Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
АНИ „ХАЈДУК СТАНКО“

ВРЕЛИ БАЛКАНСКИ ТЕМПЕРАМЕНТ

На Великој сцени Шабачког позоришта, прошлог петка, 21. децембра, одржан једанаести по реду годишњи концерт. Играма из Епира, Тесалије и североисточног Егеја представио се и ФА „Јонес“ из Грчке
Ансамбал народних игара „Хајдук Станко“ из године у годину одржава и подиже квалитет програма и свога рада. Једанаест година упорности, истрајности, и пре свега љубави према традицији је иза њих. Први ансамбл, Омладински, Дечји уз Народни оркестар по ко зна који пут показали су сву ватреност балканског темперамента. Кренуле се симболично са „Играма из Мачве“, а затим наставило са херцеговачком поскочицом „Линђо“, „Играма из околине Лесковца“ и „Играма из околине Пелистера“.
Како су гостовања саставни део овог ансамбла из године у годину стицали су све више пријатеља из света. Већ шесту годину за редом учествују на највећем грчком фолклорном фестивалу кога организује друштво „Јонес“. Овом приликом гости из Грчке предстваили су се „Играма из Епира и Тесалије“, као и „Играма из Североисточног Егеја“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa