Инфо

27. децембар 2012.27. дец 2012.
ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА

БЕЗБЕДНА, УЗ ПРАВИЛНУ УПОТРЕБУ

Доста пре празника почеле су да пуцају петарде по граду. Најчешће су деца та која их бацају, али неретко се и одрасли забављају на овај начин. Употреба пиротехнике на неодговарајући начин може бити веома опасна и изазвати озбиљне повреде. Ипак, сва деца тврде да пиротехнику користе на безбедан начин и да су управо “неки њихови другови“ ти који раде оно што не треба.
Дванаестогодишњи Младен воли да баца петарде. Каже да их купује у овлашћеној продавници и користи по правилима. Ипак, нека деца у његовој школи петарду држе у руци све док не пукне.
Међутим, не допада се свој деци овај вид празничне забаве.
-Супруг и ја сматрамо да деци не треба куповати петарде. Могу да се повреде. Поред тога, то је само узалудно бацање пара због препадања народа. Наша деца их ни не траже, вањда зато што су тако васпитани, па их то не интересује, каже Маријана Лазаревић и додаје да њена деца не воле ни да шетају по граду за време празника управо због пуцања петарди.
-Сва пиротехничка средства су безбедна када се користе на прави начин и према приложеном упутству. На петардама пише како се користе, на ватрометима како се постављају на прави начин и која је безбедна удаљеност на којој се треба налазити приликом испаљивања, објашњава радница једне од овлашћених радњи у Шапцу.
Истиче да је за рад у оваквој продавници морала да прође обуку и полаже тест за руковање пиротехником. Свака муштерија тако може на лицу места да добије стручан савет како најбезбедније да користи оно што купи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa