Инфо

10. јануар 2013.10. јан 2013.
ШАПЧАНКА НА ШКОЛОВАЊУ У АМЕРИЦИ

ТАМО ГДЕ СЕ САМО КВАЛИТЕТ ВРЕДНУЈЕ

Последња међу многобројним младим Шапчанима који су у протеклој деценији захваљујући спортским стипендијама наставили школовање у Америци је Милена Петровић.
Осам година успешног бављења одбојком, признање за ђака генерације у Основној школи „Лаза Лазаревић“ у Шапцу и тутула вуковца у Правно-биротехничкој школи у Београду, били су више него довољне препоруке Милени Петровић да школовање настави у иностранству. Захваљујући спортској стипендији тренутно стиче знања из бизниса и администрације у Талахасију на Универзитету на Флориди.
- Настава је огранизована тако да се већ на првој години обучавамо за оно чиме би се бавили по завршетку факултета. Иако је иза нас само један семестар, већ смо имали доста састанака са представницима различитих компанија, израдили смо неколико пројеката и учествовали на више форума. Од осам предмета које спремамо по семестру, само два нису стручна, док су остали уско оријентисани на наш позив. То је и основна разлика у односу на школовање у Србији. Желим да основне, а евентуално и постдипломске студије завршим у САД, како бих у будућности обављала посао у струци за коју се школујем, каже Милена.
Највећи ослонац и подршку, како пре одласка, тако и у првим месецима боравка на америчком југу, имала је у породици.
- Првих месец дана било ми је веома тешко. Желела сам да се вратим, али су управо родитељи и сестра помогли да пребродим тај почетак. Причали су ми да морам да се потрудим, да могу да успем, и онда када је криза прошла схватила сам да су у праву, пошто мало ко има прилику да стекне образовање на престижном факултету, каже наша саговорница.
Милена свакако недостаје родитељима, који су ипак свесни да школовање на једном од 20 најбољих америчких универзитета даје веће шансе за професионални успех него живот у Србији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa