Инфо

17. јануар 2013.17. јан 2013.
ЗОРАН КАРАЈИЋ, ДИРЕКТОР ШАБАЧКОГ ПОЗОРИШТА

ДОЂИТЕ ДА СЕ ДРУЖИМО

Учешћа на фестивалима, награде, успешан почетак сезоне са две премијере на Ревији позоришних представа у октобру и нови Клуб обележили су претходну годину која иако финансијски тешка и даље нуди задовољној публици пет играјућих дана у току седмице
Годинама уназад Шабачко позориште својим радом, глумачком екипом и изузетном сарадњом са еминентним редитељима одржава висок ниво квалитета представа. Иако им кризна времена не иду у прилог успевају да током пет играјућих дана привуку публику чији су недостатак осетила позоришта широм Србије.
-Успевамо да одржимо континуитет у коме имамо пет до седам представа недељно. Ми смо успели да постигнемо нешто што је по мени веома важно, а то је да када некоме дођу гости не мора да зове позориште јер већ зна да у Шапцу има представа. Ми ћемо покушати организационо, кадровски и репертоарски да одржимо ниво и током ове године. То нам је најпречи задатак ““ рекао је Зоран Карајић.
Да су једно од најбољих позоришта у земљи потврдила је како културна тако и стручна јавност. Током протекле године нису изостале ни награде ни позиви за гостовања на фестивалима.
-Добили смо награде на Фестивалу првоизведених представа у Алексинцу за представу „Скривене стрепње“ коју је радио господин Примож Беблер. Представа „Отмица и вазнесење Јулијане К.“ позвана је на интернационални фестивал у Зеници ван свих мојих очекивања. У исто време наша представа „Ђаволијада“ добила је позив и за велики фестивал у Врацу у Бугарској. Недавно сам био у Раковици да примим награду за најбољу представу на тамношњем фестивалу. То су били „Бубњеви у ноћи“. Све ово показије да је наш репертоар стварно веома озбиљан.
Сви планови скоро до краја успешно су реализовани. То потврђује и нови Позоришни клуб отворен почетком сезоне, а који је по новој години званично почео са радом.
-У Клубу ће поред места за људе, љубитеље позоришта и оне који имају времена да на миру попричају, бити организоване и тематске вечери. Рецимо, намеравамо да једном недељно буде „Театротека“, тј. да Музеј позоришне уметности да најбоље представе у нашој земљи које су снимљене на ДВД. Тако ћемо пуштати представе од „Радована ИИИ“ до „Пурпурних острва“ или Сартрових „Прљавих руку“, итд.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa