Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ИЗ ДРУГЕ РУКЕ

НЕМА ШТА НЕМА

На западу, деценијама већ, постоје секнд хенд радње, а у Србији су ушле у моду последњих десетак година. Према подацима којима располажемо, све више људи се, из различитих разлога, одлучује за куповину у овим продавницама. И овде важи старо трговачко правило: „За некога све, за сваког по нешто“.
- Код нас долазе људи различитих профила и финансијских могућности, нема правила. Жене ипак преовлађују, што не изненађује, јер им је то у природи. Дођу, потраже оно што им треба и углавном, пронађу. Неке траже фирмирану гардеробу, али, узму и оно што им западне за око. У последње време примећујем да долази све више ђака и студената, рекла нам је продавачица у једној радњи половне гардеробе, у којој смо нашли мајице по цени од 200 до 400, кошуље, џемпере и дуксеве до 500, а јакне од 300 до 1.500 динара и то све у пола цене, с обзиром да је и овде у току сезонски попуст.
Они који обнављају своју гардеробу половном кажу да им одговара однос цена ““ квалитет, за разлику од кинеских продавница, у којима су цене изједначене са оним у неким домаћим бутицима. Може бити да је извор исти.
- У многим продавницама сада може да се купи кинеска роба сумљивог квалитета, а декларација је најчешће лажна, рекао нам је Љубомир Марковић, који каже да купује искључиво у секнд хенд радњама, појашњавајући да су то једина места у којима може да нађе брендиране ствари, које годинама трају.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa