Инфо

14. јануар 2010.14. јан 2010.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ШАБАЧКИ МЈУЗИКЛ

Протеклу годину рад Шабачког позоришта обележила изузетно велика продукција, али ни амбиције за 2010. нису скромније
И поред реконструкције зграде која је због недостатка средстава била крајње неизвесна, протекле године у Шабачком позоришту приказано девет премијера и успешно реализован фестивал “Јоаким Вујић“.
- У једној економски јако тешкој години у просторијама нашег позоришта одржан је фестивал “Јоаким Вујић“, који је и поред финансијских проблема, изузетно добро организован. На великој сцени припремили смо четири премијере: најпре бих споменуо комад “Протуве пију чај“, затим представу “Омер и Мерима“ која је рађена у копродукцији са бијељинским новоуспостављеним театром, потом је Жељко Хубач режирао свој комад “Ближе небу“ и на крају Лилијана Ивановић “Учене жене“. На малој сцени, Синиша Максимовић је режирао дело Јосипа Пејаковића “Ја сам таки човек“, и Лилијана Ивановић, комад Мира Гаврана “Љубави Џорџа Вашингтона“. На дечјој сцени приказана је “Мишица Мица“ коју је радила Вера Леоне и “Цар Влаја и аждаја“, коју сам ја режирао“, док смо за нову годину нашим најмлађим суграђанима припремили представу “Снешко Белић и пакетићи“- навео је директор Шабачког позоришта Зоран Карајић.
Прошлу годину ансамбл Шабачког позоришта учествовао је и на великом броју фестивала, одакле је донео и многе награде, али по речима Зорана Карајића, највећи успех представља учешће једног театра из уннутрашњости Србије на традиционалној смотри позоришне уметности у Црној Гори “Будва град театар“.
Планови за 2010. годину су амбициозни. Крајем јануара, очекује се почетак сарадње са познатим редитељем Никитом Миливојевићем, након њега нови талас савремене европске драматургије у наш град покушаће да пренесе један познати мађарски глумац и редитељ, а у мају се очекује сарадња са Александром Лукачем. У току су и преговори са Ирфаном Менсуром и Југом Радивојевићем, али њихова даља судбина искључиво зависи од расположивих финансија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa