Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
ОШ „ЈЕВРЕМ ОБРЕНОВИЋ“

ДЕЦА ДЕЦИ

Сва прикупљена средства од хуманитарне представе „Наше је оно што смо другима дали“ одигране прошле среде, 16. марта, намењена Дечјем одељењу шабачке Опште болнице „Лаза К. Лазаревић“
Дела љубави никада не умиру, док је наше оно што смо другима дали. Понекад лепа реч, топао загрљај, стисак руке или комад хлеба уколико смо их неком подарили у тузи, немаштини, болести значи и више него сва знања и умеће овога света. Чинећи добро другом чинимо добро себи. Осећај даривања оплемењује и испуњава нашу душу осећањем љубави које нас чини достојним носиоца живота који нам је подарен“, поручили су ученици ОШ „Јеврем Обреновић“ на почетку представе приређене за најмлађе у Општој болници.
Идући стопама Светога Саве тринаесторо ученика Драмске секције верске наставе са својим другарима из школског хора показали су хуманост на делу, али и спону између вере и образовања. Управо због тога не чуди што је и Димитрије Стевановић, ученик седмог разреда, који је глумио младог Растка Немањића, издвојио речи Светога Саве: „Оно што чинимо то и јесмо“.
-Нема ничег светијег од пружања помоћи ближњем. То је највиши израз љубави и хришћанства. Речи Светог Саве: „Иштите ме од Господа Бога и ја ћу бити ту“ ви сте вечерас оживели ““ рекла је директорка Светлана Смиљанић захваливши се суграђанима на учешћу у овој племенитој акцији.
Сценарио, режију и костиме за представу „Наше је оно што смо другима дали“ урадила је Милица Симић, наставница веронауке уз помоћ тринаесторо ученика Драмске секције, школског хора под руководством Марице Пријовић, наставнице музичког васпитања и Зорице Лазић, професора српског језика.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa