Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
РЕАКЦИЈЕ ГРАДСКИХ ЧЕЛНИКА НА ЕПИЛОГ СКУПШТИНСКОГ ЗАСЕДАЊА

КРАЈ ПОЛИТИЧКЕ КРИЗЕ

Градоначелник и заменик градоначелника Шапца сматрају да је крајње време да се политиканство остави по страни, и да се град окрене наставку развојних пројеката.
На петој редовној седници Скупштине града послата је порука партијским централама у Беграду да локалне политичке групе не смеју служити као монета за поткусуривање због личних анимозитета, рекао је на конференцији за новинаре градоначелник Шапца Милош Милошевић.
- План Драгана Ђилиса, инспирисан мржњом према Душану Петровићу, да обори власт у Шапцу мимо воље грађана није успео. На последњој седници Скупштине града добили смо поверење да заједно са нашим коалиционим партнерима наставимо спровођење развојне политике града. Резултати гласања одборника потврђују моје мишљење, да политика мржње не може да победи политику која је инспирисана животом. Централа Демократске странке успела је да три одборника ДС у Шапцу искористи као инструмент подршке опозицији у њеном захтеву за променом власти. Сматрам да је инсистирање опозиције око питања поверења власти сасвим легитимно, али се и надам да ће три одборника Демократске странке између квази партијске дисциплине и верности грађанима и реализацији пројеката које планирамо да спроведемо у будућности дати приоритет грађанима Шапца, истакао је градоначелник.
Притисци из републичких централа моћи не смеју се рефлектовати на локалне заједнице, навео је заменик градоначелника Немања Пајић, при том нагласивши да избегавање појављивања представника опозиције на седници Скупштине представља бежање од одговорности.
- Уверен сам да је једино право место у ком се води градска политика Скупштина града Шапца, а не паркови у околини амфитеатра у ком је локални парламент заседао. Представници опозиције имали су чврсте гаранције да ће доћи до промене власти у Шапцу, а када су увидели да се то неће догодити решили су да се ни не појаве на скупштинском заседању. Мислим да од проблема не треба бежати, већ се са њима морамо суочавати. Само на тај начин можемо ићи напред и радити у корист грађана Шапца, рекао је заменик градоначелника.
Челни људи града уверени су да је резултатом прошлонедељног гласања стављена тачка на скоро једногодишњу политичку кризу у Шапцу и да је време да се сви политички актери окрену развоју града. Шапцу су потребни инвеститори попут Весковинија, Еликсир групе и других фирми, те је градоначелник Шапца најавио и разговоре са представницима опозиционих странака о њиховим предлозима, који би могли да унапреде квалитет живота грађана.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa