Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ДЕЦА УЛИЦЕ

Академска сликарка Кристина Пантелић у понедељак, 8. априла, представила се серијом дигиталних принтова са недавно одбрањеног мастер рада на Академији уметности у Новом Саду
Циклус од двадесет слика насталих поступком исецања и монтирања у фотошопу на којима су главни модели деца са улице, најчешће Роми, просјаци, нуде нов начин изражавања младе шабачке академске сликарке Кристине Пантелић. Позната по свом фигуративном изражавању у чијем центру је женска фигура Кристина је овога пута своје моделе истргла из њихове свакодневице сместивши их на места попут салона лепоте, салона аутомобила, бутик, мењачницу, позориште, вртић, школу и слично. Поход по улицама Шапца и Новог Сада, проналажење одговарајуће деце, комуникација са њима и фотографисање чине део визуелне игре уз учешће дигиталних медија.
-Хтела сам да спојим фотографију и класичну слику. Фотографију уз коју бих могла најреалније да прикажем и изразе деце и њихове покрете и све остало што би ми помогло у реализацији. А опет платно и класична слика као нешто чиме се ја бавим. То сам спојила класичном дигиталном штампом платна - рекла је Кристина.
„Деца улице“ на овај начин постала су део ауторкине сценографије која је у реалном свету део њихове маште.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa