Инфо

18. април 2013.18. апр 2013.
УСПЕХ УЧЕНИКА „СРЕДЊЕ МАЧВАНСКЕ ШКОЛЕ“ БОГАТИЋ

КУЛИНАРИ ПРВИ

На десетом републичком такмичењу ученика средњих угоститељских школа, одржаном недавно у Сокобањи у дисциплинама предмета кулинарство са практичном наставом (израда комплетног менија и јело по избору), Мачванска средња школа из Богатића учествовала је по први пут и освојила прво место.
Такмичење се састојало из два дела. Прво је тест знања, а потом практичан рад. Богатински средњошколци, стекли су право учешћа у обе дисциплине, а генерално су освојили треће место и бронзану медаљу.
На такмичењу су учествовали ученици: Марјан Николић и Марко Павловић. Припремало их је цело стручно веће школе и самим тим, један од наставника истиче да је овом успеху допринела цела школа.
- Победио је тимски рад и још једном показао све своје предности. Овај резултат је само потврда да се од самог почетка отварања одељења кувар ( септембар 2010.) радило добро. Уједно је то и подстрек за будући предан рад, каже професор кулинарства с практичном наставом Алберт Панић, а потврђује и његов колега Марко Жунић, који су заједно са Видојком Вукомановић, професорком практичне наставе, предводили тим ученика из Богатића.
- Стекли смо ново искуство. У теоријском делу питања су била тешка и обимна, али победила је претходна добра припрема, каже ученик Марко Павловић, што потврђује и његов колега, учесник у такмичењу Марјан Николић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa