Инфо

9. мај 2013.9. мај 2013.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ЉУБАВ ИЛИ РАТ

Музичка комедија „Рабле/врлина/грех“ по тексту Миливоја Млађеновића, а у режији Владимира Лазића, премијерно изведена прошлог уторка, 30. априла на Великој сцени
Женити се или не, водити љубав или рат, главна су питања која себи поставља Млађеновићев, али и Раблеов, јунак Панургије (Владимир Милојевић). Свесрдну помоћ у разрешавању дилеме Панургију помаже Пантагруел (Иван Томашевић) доводећи га у комичне ситуације из којих излази још збуњенији. Ткиво комедије засновано на трећој књизи Раблеовог дела „Гаргантуа и Пантагруел“ доноси ауторов нови поглед на сатирично петокњижје. Питања лицемерја, лажног морала, вере, цркве и облапорности њених представника у средњем веку допиру и до данас тако да је Млађеновићев текст препун алузија на нашу савременост.
Театар у театру допринео је уобличавању онога што је мање или више скривено у људској природи и савременом друштву. Тако трупа директора позоришта (Зоран Карајић који игра и Чемер Љутицу) доноси на сцену Раблеовски смех укомпонован у музику Габора Ленђела и сценски покрет Ферида Карајице. Маестрални спој покрета и музике уобличен је у глуми Анете Томашевић (Магдалена), Деане Костић (Бригита), Соње Милојевић (Барбара), Драгане Радојевић (Дијана), Слађане Пајчић (Агнеза), Александре Ристић (дружбеница, бака), Кристине Пајкић (слушкиња, блудница), као и Слободана Петрановића Шарца (брат Јован, ађутант), Богољуба Митића (Знајша), Лазара Максића (Хукабука), Душка Стевановића (посредник), Боривоја Божанића (Бартоломео).

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa