Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
ОСНОВАНА КОМИСИЈА ЗА ПРОЦЕНУ ШТЕТЕ НА УСЕВИМА У ПРЊАВОРУ

ЛЕД “ОДНЕО“ БЛИЗУ МИЛИОН ЕВРА

Због велике штете у атару мачванског села Прњавор, изазване невременом у суботу 11. маја, Градски штаб за ванредне ситуације прошлог понедељка основао је комисију која ће утврдити штету на усевима. Хитно ће реаговати и екипе Завода за јавно здравље јер је због изливања септичких јама неопходна дезинфекција дворишта.
Како су објаснили надлежни из сектора за ванредне ситуације, противградни стрелци су благовремено реаговали испаливши више од 130 ракета. Помоћ је стигла и из Републике Српске, али се један од градоносних облака „провукао“ и направио штету у делу атара Прњавора, у дужини од 10 километара и ширини од 1,2 километра. Страдало је више од хиљаду хектара под усевима.
- Да би тачно знали размере штете, основали смо стручну комисију која ће проценити штету и дати савет пољопривредницима на терену. На основу података биће сачињен допис и прослеђен Министарству пољопривреде како би се помогло домаћинствима која су претрпела највећу штету, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Он је такође напоменуо да је осигурање усева једина сигурна заштита од непогода. Зато ће Град Шабац наредне године, ако то не учини надлежно министарство, увести меру субвенционисања плаћања премије осигурања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa