Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ДРУГИ ПУТ СЛАВА ТРАДИЦИОНАЛНОМ МАЧВАНСКОМ ЈЕЛУ

ЛИСТИЋИ У ЦЕНТРУ БОГАТИЋА

Помало заборављена посластица са мачванских трпеза припремана и дељена грађанима уз параду фијакера, песму и изложбу под ведрим небом. Дегустација и забава
Традиција није изневерена. Прошлог четвртка у центру Богатића на више места припремани су листићи и бесплатно дељени, помало збуњеним грађанима, који су мање-више журили на пијацу. Четвртак је иначе, дуго времена пијачни дан у Богатићу.
Овога пута у самом центру вароши, чекало их је пријатно изненађење. Општина је већ по традицији од прошле године приредила, другу листићијаду. Ради се о припремању мачванског бренда у јеловнику, већине домаћица, румених листића, печених у врелом уљу.
То је веома једноставно, како је приметио признати мачвански спикер-водитељ, Љубинко Јевтић. Брашно се уз мало квасца и воде, добро умеси. Потом се развлачи, сече на мање комаде и пржи у врелом уљу или масти. То је сва мудрост, поручио је више пута са разгласа, познати коментатор. На овај начин добијају се укусни листићи, који би, више пута је поновљено на овој манифестацији могли постати мачвански бренд. Многи посетиоци манифестације и случајни пролазници, имали су прилику да се у то увере на лицу места.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa