Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ЛИКОШ 2013.

У СУСРЕТ НОВИМ ИДЕЈАМА

Друга Ликовна колонија за ученике основних школа “ЛИКОШ“ окупила је преко тридесет ученика из 11 образовних установа. Своју креативност учесници су испољили аранжирајући цвеће у посуде претходно украшене мозаицима
ОШ “Стојан Новаковић“ и ове године је била домаћин ликовне колоније за шабачке основце. Под окриљем “ЛИКОШ“, два дана стварало је преко тридесет младих уметника из 11 основних школа. По први пут, упоредо са вишим разредима учествовали су и четвртаци.
Овогодишњи тематски изазов: оплемењивање употребних посуда мозаицима, које ће у другој етапи послужити као постоља за цветне аранжмане, између осталих одредио је ученик седмог разреда ОШ “Стојан Новаковић“, Милош Симић, носилац бројних признања из области ликовне културе.
- Инспирацију сам пронашао у дизајну намештаја. Раније сам радио аранжман за зид, док сада покушавам да направим нешто модерно и сведено ““ изјавио је Симић, који каже да ће и после рада у оквиру колоније наставити са цртањем различитих ликова за игрице и ићи у сусрет новим идејама.
Наставница ликовне културе Славка Јаковљевић, истакла је овом приликом да су деца у току овогдишњег програма имала два изазова. Први је био да кроз игру са комадићима керамике и разнобојног стакла створе уметничке предмете који ће имати примену приликом аранжирања цвећа које је било уједно и други задатак окупљених на ЛИКОШ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa