Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
УКРАШАВАЊЕ МОТОРА

УМЕТНОСТ НА ДВА ТОЧКА

Двадесетпетогодишњи Шапчанин Марко Јовановић бави се сервисирањем мотора и њиховим украшавањем. Каже да у Србији то ради још десетак људи, а на територији града тренутно нико други.
-Идеја ми се јавила због личних потреба. Желео сам да на свом мотору имам нешто уникатно. Касније су се јављали и други.
Марко наводи да кабловска телевизија и Дискавери сносе највише заслуга за то како је научио овај посао. Касније је претраживао интернет, стручну литературу, часописе, а подучавао се и у иностранству.
-Постоје посебне боје на којима се раде украси. За нешто су потребни шаблони, док се одређене ствари раде слободном руком. Најлакше је када људи дођу са конкретном идејом шта желе, мада је таквих мало. Ја им помажем давањем савета, гледамо слике на интернету.
Каже да посла има све више, али да Шапчана долази најмање. Објашњава да мотоциклисти у овој крају своје машине не задржавају дуго, возе их годину, две а онда их продају.
-Имам сталне муштерије из Београда, али сарађујем и са неколико сервиса из Беча и Цириха. Упознао сам неке људе који су радили моторе за себе, а онда су ми помогли да ступим у контакт са тим сервисима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa