Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
У ГАЛЕРИЈИ КЦШ ОТВОРЕНА

ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА УЛСШ

Слике, скулптуре, цртежи, графике, фотографије, илустрације, керамика, накит могли су се видети у понедељак, 27. маја, на отварању традиционалне пролећне изложбе чланова Удружења ликовних стваралаца Шапца. Испричана језиком уметности кроз различиту тематику и технику дела нуде посматрачу осећања преточена у стварност која се не види али осети.
Селектор изложбе, Иванка Трифуновић, историчар уметности, од шездесет једног приспелог рада изабрала је четрдесет три. Приликом одабира водила се, како је и сама истакла, само једном идејом и то да пронађе своју уметничку црту како би била довољно висока и вредна да би могла да проучава туђи рад.
-Поштујући, пре свега, занат и вештину стварања, а потом мотив и причу коју нама оставља аутор, ту топлину коју он даје кроз материјал у коме се изражава и ангажованост коју испољава избором теме, критичким, пријатним или непријатним, али свакодневним, нашим. Кад то успем да препознам онда знам да сам испоштовала особу која је решила да своја најдубља унутрашња осећања испољи и прикаже јавности. Ови аутори на изложби то су успели. Оно што је најинтересантније је сама чињеница да је у нашем граду веома развијен ликовни живот. Уметници који овде стварају труде се да оплемене нашу свакодневницу и наш рад својим лепим делима. Други сегмент који је веома битан чини ми се да ми имамо тај визуелни контакт са делом готово свакодневно. Господин Пеладић се својим Удружењем труди се да пропрати све савремене токове у уметности данас у животу града што је, такође, по моме мишљењу изузетно важно ““ рекла је Иванка Трифуновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa