Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

ШАНСА ЗА 8000 НЕЗАПОСЛЕНИХ

Национална служба за запошљавање је са 119 јединица локалне самоуправе закључила споразуме о суфинансирању Локалних акционих планова запошљавања (ЛАПЗ) у 2013. години у укупној вредности од 1,3 милијарде динара, што ће омогућити запошљавање око 8.000 незапослених. Споразуми су закључени на основу Одлуке Министарства рада, запошљавања и социјалне политике о одобравању средстава за суфинансирање.
Кроз ове програме подстиче се запошљавање у свим регионима Србије (Београд, Војводина, Шумадија и Западна Србија, Јужна и Источна Србија, Косово и Метохија) што говори да су јединице локалне самоуправе препознале важност децентрализације политике запошљавања чији је циљ смањење регионалних разлика и укључиле се у решавање проблема незапослености на локалном нивоу.
Највише средстава за програме запошљавања издвојили су градови Лесковац ““ 80 милиона, Крушевац ““ 41 милион, Нова Варош и Чачак - 30 милиона динара. Ипак најзанимљивији је податак да су Општине Пријепоље и Владичин Хан, које спадају у девастирана подручја, препознале важност подстицања запошљавања и у овој години из локалног буџета издвојиле по 20 милиона динара, као и Општина Тутин која је издвојила 17,6 милиона динара. Значајно је да је више од 80 споразума потписано и издвојено 867 милиона динара за општине које спадају у неразвијене (ИИИ и ИВ група развијености).

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa