Инфо

20. јун 2013.20. јун 2013.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

УСПЕШАН КРАЈ ГОДИНЕ

На Годишњој изложби, прошлог петка, 14. јуна, најбољим ученицима и професорима додељене награде. Драгани Будимировић, ђаку генерације, поред вредних књига уручен поклон Градске управе града Шапца у вредности од 8.000 динара
Иза њих је двадесет година успешног рада, изложби и бројних награда. Сарадњом са институцијама културе Школа примењених уметности из године у годину, спајајући традицију и модерно, доприноси афирмацији уметности и културе на нашим просторима. То је потврдила и традиционална Годишња изложба радова ученика коју ова школа поклања својим суграђанима од јуна 1996. године.
-Данас у школи радимо повезујући, на најлепши могући начин, прошлост и будућност, традицију и иновативност, а за све активности које су реализоване и које ће се тек реализовати свакако су најзаслужнији запослени у школи и њени ученици. Као предавачи, осим професора општеобразовних предмета, радили су и раде искусни ликовни ствараоци и педагози, академски сликари, вајари, графичари, дизајнери који прате сваки нови доживљај младих уметника и заједно са њима трагају за новим изразима. Бројне награде на републичким такмичењима у области ликовне уметности, награде на међународним конкурсима, посебно из области калиграфије, графике и уметничке фотографије говоре, како о таленту ученика, тако и о посвећености наставног кадра педагошком раду. Уз дужно поштовање свим наставницима, у претходне две деценије, два су се имена посебно издвојила. То су Наташа Јовановић, професор калиграфије, и Михаило Симовић, професор графичког дизајна, који су школи, заједно са својим ђацима, доносили на десетине награда и радовали нас постигнутим успесима ““ рекла је директорка Невенка Ђокић.
Каже се да ученик надмаши учитеља, а то је и циљ свакога педагога који уложи свој рад и труд у образовање младих. Професорима Школе примењених уметности рад са децом причињава велико задовољство.
-Веома сам захвална и изненађена овом наградом. Не сматрам да сам боља од осталих. Ја сам само део тима који ради са овом дивном, квалитетном, креативном и талентованом децом. Човек увек тежи да буде бољи и да се доказује. То је мени подстицај и ја ћу то и даље чинити ““ рекла је проф. Наташа Јовановић.
А да су поред освојених награда ученици на најбољи могући начин узвраћали својим професорима показао је и Душан Мишић овога пута вредним поклоном у виду клиграфије која ће наредних година сведочити о њиховој обостраној посвећености уметности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa