Инфо

28. јануар 2010.28. јан 2010.
МРЂЕНОВЧАНИ ОГОРЧЕНИ НА ЛОКАЛНУ ВЛАСТ

ПОПЛАВЕ ПРОШЛЕ, ОСТАЛА ОБЕЋАЊА

Недељама је прича о поплавама била у центру медијског интересовања и пласирана на сав глас. На жалост, људима које је задесила ова несрећа ни данас није нимало боље
Мештани Мрђеновца су љубазно говорили за “Глас“, огорчени на обећања, локалну политику и присутну њима ненадокнадиву штету.
- Све је горе из године у годину. Сви усеви су нам пропали и сено, слама, шаровина. Хвала Богу што су куће остале неоштећене. Сва земља у овом делу села је потопљена и нема вајде ишта редити, нити можемо сада те њиве да обрађујемо јер воде још има. Највећи проблем је што нам је вода загађена,што сваког дана купујемо флаширану воду и што се нико није понудио да нам довезе цистерну, бар толико, јада се Момчило Пакљанац.
Поплаве су узастопце биле 2004., 2005. и 2006. године. И поред тога што су разне комисије долазиле и увиделе штету, ми никаква материјална средства нисмо успели да наплатимо, ни динара од уложеног.
- Госпођа Дамњановић, која је била задужена за процену штете, никада се није појавила да изврши увиђај. Нама је дословце било речено да на том земљишту ништа не садимо и да њиве остану такве какве јесу како би комисија могла да утврди штету. Комисија никада није дошла, а земљиште нам је годину дана било неискоришћено. Наредне две године смо такође подносили захтеве за процену штете, а одговор је био да захтев није благовремено потписан. Како то да се нико из села није потписао, пита се Љубица Ранђић.
- Месна заједница Мрђеновац поднела је захтев за одштету и одбијени смо од Општине уз образложење да због недостатка средстава у буџету Општине Шабац нису планирана средства за ове намене. Ситуација се до данас није поправила, каже Србољуб Ранђић, бивши председник, а сада потпредседник месне заједнице.
- Годинама је обећавана обнова старог насипа, али то никада није урађено. Све културе су нам уништене, пшеница, јечам, детелина. Такође, овде има и пуно подземних вода које нам стварају проблеме. Све њиве око реке ће остати необрађене јер се вода још увек није повукла, а у пролеће страхујемо од нових поплава. Држава од нас тражи да плаћамо порезе и још сто неких дажбина, а затвара очи пред проблемима обичних људи, наговештава Јела Гранић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa