Инфо

28. јануар 2010.28. јан 2010.
АМЕРИКАНЦИ ПРЕДСТАВИЛИ МЕГА ПРОГРАМ У ШАПЦУ

ПОДРШКА ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

На прошлонедељном састанку Привредног савета града Шапца, представљена је процедура поступања локалне самоуправе од момента успостављања контакта са инвеститором до момента реализације инвестиције
Презентацију „Привлачење инвестиција ““ како поступати са потенцијалним инвеститорима“ одржали су гости из Америке, сарадници у програму подстицаја економског развоја општина и градова - Пхиллип Дунлап, руководилац Одељења за економски развој града Обурна у држави Алабама и Меган МцГоњен, заменица руководиоца Одељења за економски развој Обурна. Скупу је присуствовала и Јелена Михајловић Танасијевић, такође сарадница МЕГА програма.
МЕГА програм је подстицај економском развоју општина који финансира Агенција Сједињених америчких држава за међународни развој (УСАИД) а у Србији спроводи Тхе Урбан Институте (УИ).
Циљ програма је развијање капацитета локалних јединица и локалних привредних група ради бржег економског развоја и обезбеђивања нових радних места, пружање подршке у увођењу нових концепата и вештина и стварање позитивне пословне климе која ће омогућити развој приватног сектора.
Задатак МЕГА програма је да пружи подршку јединицама локалне самоуправе у областима отварања нових радних места, оснивања нових фирми и предузећа, привлачења инвестиција и партнерства приватног и јавног сектора.
Град Шабац и Урбан Институте потписали су споразум о сарадњи 13. фебруара 2007. године, чији је резултат формирање Канцеларије за локални економски развој Града Шапца. Запослени у Канцеларији похађали су одговарајуће обуке Програма и стекли значајна знања и искуство током организованих студијских путовања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa