Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
АТЛЕТИКА

ПУТ КА ЕВРОПСКОМ ВРХУ

После успеха на Балканском првенству за јуниоре у Турској за „Глас Подриња“ говоре Јагода Зечевић и њен тренер Борко Антонић.
Какви су планови у наставку сезоне?
-Убрзо нас очекује и Балканијада за млађе јуниоре, па након краће паузе јуниорски купови. Крајем године очекује нас и Европско првенство у кросу, које се одржава у Београду.
Шта очекујеш на јуниорској Балканијади за младе?
-Надам се да ћу сачувати овај ниво форме, који ми гарантује једну од медаља са такмичаркама у мојој категорији. Незахвално је најављивати било шта, али сам увек оптимиста.
Колико ти освојена медаља значи, да ли те мотивише за постизање још већих признања?
-Много ми значи за наставак каријере. Овим резултатом првенствено сам себи доказала да се радом може све постићи. Добила сам додатно самопоуздање и видела да се могу равноправно такмичити са атлетичаркама из целе Балканске регије. Циљ за ову годину је скоро остварен. Три титуле првака државе и медаља са Балканског за јуниоре, недостаје још медаља са Балканског за млађе јуниоре да се заокружи успешна сезона.
Како су се у последње време обарали лични рекорди, с обзиром да је још увек млађа јуниорка, до које границе може у наредне две сезоне на 1.500 метара?
-На почетку сезоне на стази очекивали смо најбоље резултате на 800 м, али смо имали одличну крос сезону и победама на Белом кросу за јуниорке као и на Кросу Србије, Јагода је доказала да може одлично да трчи и средње пруге. Нисмо успели довољно да радимо на брзини па смо најбољи резултат остварили на 1.500 м. Ове године из трке у трку поправљала је своје личне рекорде и са 4:43, на почетку сезоне стигла је на 4:34, што је изузетан напредак и доказ да има много простора за напредак.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa