Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
ШАБАЧКИ ШАХОВСКИ КЛУБ У ПОСЛЕДЊОЈ ДЕЦЕНИЈИ

НАПРЕДАК У КОНТИНУИТЕТУ

Градски клуб древне мисаоне игре последњих година успео да консолидује своје редове, формира две екипе и бележи добре резултате на републичком нивоу. О даљем развоју и плановима за наш лист говори председник ШШК Мирољуб Мердовић
Какви су ваши утисци, после десет година од када сте на челу Шабачког Шаховског клуба, колико је клуб напредовао?
- За последњих десетак година евидентиран је напредак ШШК. Клуб је успео да “консолидује“ своје редове. Изабрана је нова Скупштина и органи у њој, што је допринело и повратку најбољих шабачких шахиста, који су играли у другим клубовима Саша Пантелић, Драган Мишић, Зоран Урошевић, Мирослав Мисојчић који су у међувремену стекли титуле фиде мајстора. За сваку похвалу је и наступ наших Шапчана, који су у далеком свету: Јовица Радовановић (ФМ) ““ Лондон, Ненад Мицић (ФМ) ““ Америка, који планирају своје одморе, да би били у Србији, и бранили боје свога града. Прва екипа се већ осам година такмичи у Првој лиги Централне Србије, борећи се да са сопственим снагама избори што бољи пласман у најелитнијем рангу. Због велике конкуренције, у клубу је формирана и друга екипа, која се од јесени такмичи у Другој лиги Ц. Србије. Поред одличних шахиста: Предрага Лукића, Миодрага Лазића, Мирослава Томића, Бранка Бајевића, Радојице Вујовића... ту је и наш подмладак, који чини половину екипе, и због њих је и екипа формирана, све због напредовања клуба.
Ваши планови у наредном периоду?
- Планови за будућност везани су за опстанак екипа у ранговима, подмлађивање играчког кадра кроз школу шаха, која постоји у клубу, а кроз коју су прошле и даровите омладинке: Марија Драгојевић бивша јуниорка и омладинска првакиња Србије, и Анђела Бојичић, двострука кадетска првакиња Србије, за прошлу и ову годину.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa