Инфо

18. јул 2013.18. јул 2013.
ОПШТИНА ЉУБОВИЈА

РЕГАТА НАДМАШИЛА ОЧЕКИВАЊА

Протекле суботе одржана је традиционална 12. Дринска регата. Самој Регати претходио је седмодневни програм испуњен спортским и културним садржајима.
Учесници су се окупили у 7 часова у Рогачици. Пуцњем из топа у 9 часова означен је почетак. Прављене су паузе у селу Трешњица, где је послужен војнички пасуљ који је припремила Туристичка организација Нови Бечеј, и у етно селу Врхпоље. Пловила су на циљ у Љубовији пристизала између 18 и 19:30 часова. Према речима организатора, у Регати је учествовало више од 1.000 пловила и око 10.000 учесника. Капетан Дринске регате традиционално је био бивши капетан ЈНА Зоран Војиновић.
-Регата је протекла изнад наших очекивања. Мислимо да смо постигли велики напредак у односу на претходних неколико година. Све је протекло без и најмањег инцидента. Безбедност и на копну и на води била је на највишем нивоу. Био је то прави карневал на води, са ватрометом, костимима и трубачима. Играло се, певало и пекли су се прасици и јагањци на чамцима, навео је Предраг Срећковић, сарадник за информисање у Општини Љубовија.
За безбедност су се бринули професионална Агенција за обезбеђивање на води, рониоци, спасиоци и Дом здравља. Према речима учесника могућност било каквог инцидента била је сведена на минимум.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa