Инфо

25. јул 2013.25. јул 2013.
44. ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК - ШАБАЦ

СТИЖУ ТАКМИЧАРИ ИЗ ДЕСЕТ ЗЕМАЉА

У недељу, 4. августа, одржаће се 44. издање пливачког маратона Јарак - Шабац на стази дугој 19 километара. Због финансијске ситуације овај пут изостаће светска пливачка елита, али ће доћи такмичари из десет европских земаља: Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Словеније, Бугарске, Грчке, Чешке, Италије и Швајцарске.
За наградни фонд који износи 4.000 евра бориће се пет пливачица и тринаест пливача.
Трка на 1.200 метара стартоваће пре главне трке, а сви заинтересовани пливачи за мини маратон треба да буду око десет сати на градској плажи на Старом граду ради уписа у трку и одласка аутобусом до стартног места код старог железничког моста.
Централна трка од Јарка до Шапца биће дугачка 19 километара и носиће назив „Трка мира“ у част и спомен на страдање Шапчана и помоћ коју су им пружили храбри и племенити становници сремског села Јарак.
Сваки такмичар у главној трци по новим правилима Пливачког савеза Србије мора да има потпис и печат од пливачког клуба и обављен здравствени лекарски преглед.
Дан пре маратона Јарак - Шабац, у суботу на Старом граду биће организовано такмичење за најбољи рибљи котлић али и позната „Бубијада“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa