Инфо

25. јул 2013.25. јул 2013.
ЕКСКЛУЗИВНО ЗА „ГЛАС ПОДРИЊА“ (4)

ХАРФА СИМБОЛ У ГРБУ

ОВЦЕ ““ су нарочито заступљене на овом зеленом острву. Има их - 8 милиона!
Али вуна се све мање користи у целом свету - изузев у енглеском граду Шефилд, у којем се налази фабрика текстила. Вуна у Ирској је постала вишак пошто немају коме да је извозе. Али - није одбачена, већ се инпрегнира и служи као изолациони материјал у грађевинској индустрији.
Стандард је добар. Пошто су смањили порез, а повећали извоз, имају добре трговинске односе са Кином. Пошто су Ирци били заговорници Европске Уније ““ доживели су економски бум ““ нарочито 90- их година. Данас они Извозе месо, житарице и нарочито су развили индустрију софтвера у чему су први у Европи. Центар чувеног претраживача Гугл за Европу, налази се баш у Ирској.
Просечна плата је 1.800 евра. Здравство ““ патриципирају! А колика је партиципација зависи од прихода и цене услуга. Мушкарци одлазе у пензију са 66 година живота, а жене са 65. просечне пензије износе ““ 800 евра...
И наши домаћини, ирци су имали економску кризу пре неколико година (2008).
Извукли су се уз помоћ ММФ и пољопривреде као прве и најзначајније гране на читавом острву. Извозе, навелико, пиво, виски, млеко, и млечне производе од којих су најзначајнији по квалитету качкаваљи од беле, па преко црвеног, до свих нијанси смеђег...
ФЛОРА И ФАУНА је оскудна. Од дивљих животиња у ирским шумама и висоравнима живе јелени, срне и зечеви. Од домаћих пас. На ливадама поред пута су краве и овце ““ нигде ни једне штале; клима је топла, а зими без мразева.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa